bra & dåligt med att vara hemma igen'

bra saker med att ha kommit hem från cypern:

*man kan slänga toapappret i toan.
*man kan dricka vattnet direkt från kranen.
*man får ligga i sin egna säng ;P
*man slipper prata engelska XD
* här finns alla änns kompisar!

dåliga saker:

*man äter inte på restauramg varje dag :(
*man saknar känslan av att vara utomlands
* vattnet i havet/sjön är inte lika varmt..




sol och blåbär'

öven om man nyss kommit hem från en vecka på soliga cypern så kan man ju inte hålla sig borta från solen i sverige (även om man är brun oavsett) för det då försvinner ju sakta men säkert det bruna, därför spenderade jag denna dagen ute på baksidan iklädd bikini plåkandes blåbär från vår blåbärsbuske :)

 är dom inte fina XD

dag 7 på cypern'

rummet skulle lämnas senast kl 12 men vi va klara redan vid 11 så efter att ha lämnat väskorna i reseptionen begav vi oss alla ut på en vandring upp på ett berg där det skulle finnas en kyrka innut i ett berg ( nej inte samma kyrka som igår ;P) när vi väl kom tillbaka från vandringen va det första man gjorde att hoppa i vattnet för att svalka sig sen gick mamma och jag och gjorde några sista minuten inköp innan pappa och jag gick på en badrunda då vi gick en bra bit bort och sen badade i varje vik på vägen tillbaka.



kl 5 gick vi och duscha och sen åt vi för att tillslut bli hämtade halv 9 för att åka till flygplatsen där allt gick förhållandevis ganska fort och tro det eller ej men en av vår ena väska fick lämnas in som special bagage för att den va för lätt!! runt 12 startade planet och långt senare va vi till slut hemma igen.

 (stolt fotograf XD)

dag 6 på cypern'

sista dagen (om men räknar med hotelrummet, planet går inte förän sent i morgon kväll) låg vi alla vid poolen förutom pappa som bestämde sig för att gå på en lång utflyckt hela dagen. kl 5 bestämde även vi oss för att ta en kortare sväng förbi en lite kyrka uppe på ett berg. efter 158 trappsteg va vi tillslut framme víd en söt lite kyrka.

dag 5 på cypern'

idag åkte vi på en båtutflyckt som först åkte förbi Famagusta ( en stor övergiven stad där ingen får bo) och sen åkte den till några klippor där man fick snorkla bland massor av fiskar :)

dag 4 på cypern'

solade och badade precis som alla andra dagar och upptäckte också att om man gick från att ha badat i havet till att bada i poolen så kändes vattnet i poolen nästan bränande varmt XD på kvällen gick i till restaurangen Romeo, jätte gullit ställe men jag åt mig lite för mätt :S


dag 3 på cypern'

emma min kära vän var också på cypern men bode i en stad 7 km bort :S men idag ( deras sista dag eftersom de kommit hit innan oss och alltså åkte hem innan oss) tog de bussen bort till "vår" strand där vi solade, badade och snorklade tillsammans hela dagen.



på kvällen åkte vi in till Aiya Napa där vi åt och tittade i affärer men där tröttnade vi efter ett tag så vi tog bussen hem och satte oss på VÄNNER-baren och tog en drink.

dag 2 på cypern'

idag låg vi vid poolen men det hindrade inte oss från att bada i havet också eftersom det låg precis intill ;P

dag 1 på cypern'

första dagen spenderade vi vid havet och jag måste säga att vattnet va skit fint, helt genomskinligt och så... på bussen på vägen till hotelet hade de sagt att det var ca 25 grader i havet, 30 grader i poolen och 37 grader i skuggan!!! och det var nog tack vare den svalkande vinden som vi inte storknade i värmen. på kvällen blev middagen en cypriotisk buffé mums...

 och så var det lite underhållning också ;P

dagen vi åkte'

ja, tro det eller ej men det vart faktiskt en vända till frisören på morgonen och trotts att jag inte har klippt mig på evigheter så vat det bara typ 4 cm som va slitet :) och gissa vilken lättnad det var för jag hatar när man går till frisören med långt hår och kommer hem igen med kort :S men nu har jag då tillslut den där sneluggen som mina kompisar tjatat om i evigheter ;P

strax efter att jag kom hem från frissan pakade vi ut allt i bilen och begav oss till flygplatsen. planet blev lite försenat men det dröjde inte så lång tid som det ibland kan göra.... vi landare på cypern ca 4 timmar och 10 minuter senare och självklart va en av våra väskor bland de sista som kom på bagagebandet. vid 2 på natten kom vi tillslut fram till vårt hotelrum och efter en kort promenad då vi såg oss omkring (även om det va svårt att se i mörkret) gick vi till slut och la oss för en god natts sömn.

rädd för frisörer'

imorgon åker jag till cypern men flyget går inte förän på eftermiddagen så jag tror jag ska passa på att klippa mig på morgonen....mitt lilla problem är bara att jag är rädd för frisörer, de bara sliter och drar och har inte den minsta förståelse för att det finns de som är hårömma. vi får väll hoppas att det går bra i morogn om jag nu änns vågar ta mig dit...

pressbyrå och dusch i skogen?'

jossan och jag har nu pratat en hel del om vår eventuella paddelutflyckt som i såfall kommer innerbära ca 3 dagar med paddling och tältande, men efter att vi pratat om det är jag inte längre säker på att hon kommer klara det, hon tror nämligen att vi kommer paddla nära storstan (hallå!?) och hon tror sig hitta en dusch och en pressbyrå i skogen XD...lycka till säger jag bara ;P men jag tror hon har fattat allt lite bätter nu så det är bara att hoppas att det blir av :)

house of wax'

efter paddel turen igår hade jossan och jag en mysig filmkväll i min källare....eller...själva filmtittandet fick bli i vardagsrummet för vår DVD i källaren funka inte :( vi hade dukat upp med popcorn och läsk så det va bara att sätta på filmen. på en filmkväll ingår det ju alltid en skräckis och dagens skräckfilm var house of wax. filmen var "bara" 1 timme och 48 minuter vilket vi tyckte va ganska lite men det dröjde inte länge innan vi tyckte att den borde ta slut...och det var inte för att den va dålig utan mer för att den va så läskig och obehaglig vilket kanske i och för sig är själva poängen med skräckfilmer men i alla fall. något som gjorde att filmen var extra "rolig" att se va det att Paris Hilton va med och inte bara 1 minut eller så som jag hade trott....



stackars stackars jossan som nästa sommar ska på waxkabinett i London XD om hon nu vågar gå in.....

till sjöss med jossan'

idag vaknade jag kl 10, hade velat sova längre men man hade ju vissa tider att passa eftersom jossan skulle komma kl 12 och vi då skulle ta med kanoten till sundby. bara nån minut innan vi åkte kom världens regnoväder men det fick oss inte att ge upp...så 1 timme senare satt i i vattnet med kanoten packad med regnjacka, 2 paraplyer och massor av kläder men självklart hade det blivit varmt och solen stekte men det va ju bara bra för nu har man ju blivigt lite brunare ;P resan på sjön tog nästan 7 timmar och vi hade 3 fika pauser. vi har nu också lärt oss att det kan vara mycket jobbit att padla i motvind men det är ganska skönt att bara flyta med XD



 efter att vi kommit till en ö med mycket fågelskit så va vi ju bara tvungna att sopa bort lite....


åkte till håverud'

på torsdagen blev det en liten utflyckt tillsammans med kusinen och familjen ( min och hennes) bil resan tog nog över en timme och första stoppet va en söt liten kyrka.



kyrkan såg väll lite sådär ut med byggställning men den va verkligen jätte söt innuti!

sen åkte vi vidare till det "riktiga" stoppet som var håverud, där va en sluss där men kunde följa båtarna genom de olika avdelningarna. jag måste säga att det verkar fett pinit att sitta i en av båtarna och bli slussade för det står folk längst bassängkanterna och glor och fotar ( jag va en av dom ;P) det va många kanoter som åkte genom slussen och det väckte idén som lätt till att jag och jossan kanske ska ut på en kanot utflyckt lite senare i sommar.





när det kom en stor segelbåt var det en kille som vevade upp bron med sina egna armmuskler, fett jobbit! (han syns där lite svagt vid den uppvevade brons neder del).

besteg ett berg'

första dagen hos farmor och farfar pajade min mobil den kunde värken ta emot sms eller skicka, men dum som jag va trodde jag det berodde på mottagningen för den brukar alltid vara väldingt dålig där eftersom det ligger mellan 2 berg så bara efter ett litet tag beslutade jag att jag skulle ta med min bror och gå upp på berget för att få bätter mottagning men när jag väll stod där uppe så insåg jag att mottagningen inte blev ett dugg bättre så jag hade alltså gått upp dit helt i onödan :S

 uttsikten va i alla fall fin ;P

felix ketchup upp och ner'

en till felix ketchup har nu provats av mig, denna gång var det den upp och ner vändas tur. det är ju samma innerhåll som den "vanliga" (tror jag :S) så den smakade likadant och visst var det nog ganska smart att ha den upp och ner för då kommer ju allt ut och inget fassnar i botten men den va lite svår att kontrolera och strålen var väldigt smal. så trotts att den till och med hade kladdfritt lock så föredrar jag nog den "vanliga".



-varför har dom satt ettiketten up och ner? XD


stod still på motorvägen'

på väg från malmö till farmor och farfar var det stop motorvägen. det va en lastbil som vält och det ledde till att vi stod helt stilla i en halv timme. och under den tiden passade man ju på att knäppa upp säkerhets bältet och lufta bilen lite. en del va väldigt nyfikna av sig så minst en stod med kikare och kollade, andra passade på att tömma blåsan.

 jag rörde vid asfalten på motorvägen, fett cool jag är XD

 tillslut släpte de förbi bilarna i en fil.

karusellen som kracha'

jag tror nog att de flesta har hört om krachen på lisseberg när karusellen rainbow gick sönder i tisdags. lite läskigt att sådana saker händer man tror ju att de som sköter karusellerna har allt under kontrol hela tiden och att det aldrig händer nått men det gör det ju faktiskt ibland och man får bara hoppas att man själv inte är med när det händer. det var väll inte mer än 2 år sedan som lissebergbanan också gick sönder och en vagn åkte bakåt och krockade med den bakom?

 tur att ingen dog...

igår gick också utkikstornet (eller vad den heter) på lisseberg sönder eller fasnade eller vad man nu ska säga de satt ju fast i lite mer än 2 timmar där uppe innan de lyckades få ner den...stackars den som behövde på toa ;P

hemma igen'

efter några dagar hos farmor och farfar är jag nu hemma igen. skönt att äntligen få ligga i min egen säng igen eftersom jag inte gjort det på 2 veckor nu.. men det blir bara 3 kvällar i sängen om änns det för på mångad åker vi till cypern, jippi!!!

åker vidare'

imorogn ska jag lämna malmö för att åka vidare till min farmor & farfars sommarstuga som ligger vid värnen. vi får hoppas på sol denna gång för de senaste gångerna har det bara regnat när vi varit där :( men tyvärr finns det ingen dator där så jag kommer inte kunna skriva på bloggen :S men där ska vi bara vara i 4 dagar så jag kommer vara hemma i stockholm igen på fredag ;P

men nu har jag precis hittat ett par kryckor i ett hörn som mormor hade när hon bröt benet förra sommaren så jag tror nog jag ska ta och leka med dom nu ett tag innan min kusinet kommer över på tårta... jag måste ju öva på att gå med kryckor för mina kompisar säger att jag är livsfarlig XD



kronprinsessans födelsedag'

idag fyller kronprinsessan Victoria 31 år (och för er som vill titta på firandet visas det på svt 1 kl 21.00) och därför är det allmän flaggdag idag. något som förvånade mig var att bussarna här i malmö inte flaggade med svenska flaggan utan istället med malmö FF flaggor, men efter lite research har jag nu förstått att det berodde på att malmö FF spelar match idag.

Zlatans hus'

som många säkert redan vet så har Zlatan köpt ett hus i malmö för 30 miljoner, och även om jag inte är Zlatans största fan precis så kunde man ju inte låta bli att ta en sväng förbi och titta. en sak som jag vart förvånad över va att huset låg precis vid en stor badplats med en jätte parkering, jag hade trott att huset skulle vara lite mer enskilt med världens tomt...

 de målar tydligen om huset (det har varit rosa innan)

 mycket att fixa?

ingen fotboll'

här om dagen när jag och min bror skulle spela fotboll på den stora gräsmattan rakt utanför min mormors hus så visade det sig att de tydligen hade en regel här att man inte får spela eller leka med boll där, man va tvungen att gå till nått speciellt ställe som jag inte ens vet vart det ligger... men vem orkar gå dit när det finns en jätte stor gräsmatta bara några steg från dörren? dålig regel tycker jag! visst det finns en liten risk att en boll kan slå sönder ett fönster men hur ofta händer det egentligen? och om det skulle hända så betalar man ju bara ett nytt fönster och sen är det bra med det.. men men det lär ju inte bli nån fotboll under vår vistelse...synd, vi hade ju köpt ny fotboll :S


glass "maskin"

marcus fick en riktigt häftig grej i konfirmationspresent, det va en boll där man på ena sidan skulle hälla i is och salt och på andra sidan grädde, socker och vanilj (eller vilken smak man nu vill ha) och sen skulle man blanda det i ca 20 minuter och då kunde man göra det genom att t.ex kasta bollen mellan sig och en kompis och sen hade det blivit glass inuti bollen XD fett cool grej ;P

 

parfym'

när man går runt i en "äldre" människas hus kan man ju hitta riktigt roliga saker, jag hittade en riktigt tjusig parfymflaska och tro det eller ej men den parfymen luktade faktiskt ganska gott trotts att den tillhör denna "äldre" människa ;P


konfirmation'

8.00 vart man väckt idag och gissa om det va jobbit att gå upp då... men vad har men för val när man ska vara vid oxie kyrka kl halv 11? marcus min kära kusin skulle nämligen konfimera sig så det gällde att vara i tid så man fick bra platser ;P men oxie kyrka är väldigt liten ( eller liten och liten det beror på vad man jämför med, men i alla fall) så varje konfimand fick max ha 20 "gäster"  inne i kyrkan, och jag måste säga att det låter så härligt när man hör alla sånger och böner på skånska det är ju feta sköna dialekten XD



sen var det ju firande hemma hos dom efter, så jag kan ju säga som så att denna helg har blivit värsta svullo helgen.. och imorgon blir det tårta igen XD

El Patio'

eftersom pappa fylde år igår och mamma fyller år på måndag så blev det ett restaurang besök idag för att fira lite. restaurang El patio blev stället och det är värkligen en toppen restaurang dit vi gått flera gånger. det är en spansk restaurang som man kanske märker på namnet ;P(om du vill läsa mer om den så gå in på www.el-patio.se )

dagens middag blev:

 förrätt: pan con ajo (vitlöksbröd)

 huvudrätt: Sollomilo Montanez

 efterrätt: Copa de helado (glass med grädde, skulle vart chockladsås också men det tog jag bort)

äntligen sol och bad'

äntligen sken solen och himlen va blå så efter lite övertalning lyckades jag få med familjen till stranden ( även pappa eftersom han nu är här). vi badade på ribban och där va vattnet faktiskt jätte varmt. det ända negativa med ribban är att det finns tång på botten lite här och där men med lite skicklighet kan man hålla sig borta från det.



längst ut på bryggan satt ett gäng solbrända gubbar i sina speedos..vilket liv...undra om de sitter där varje dag :S (kunde tyvärr inte fota dom för det skulle värka lite werd)


Felix tomatketchup'

lunchen idag blev hemmastekta hamburgare och till det passade vi på att smaka Felix ketchup med "mindre socker och mindre salt" eftersom att den vanliga höll på att ta slut. och det är faktiskt som dom säger, smaken är densamma. den ända skilnade som jag märkte va att den "mindre socker och salt" ketchupen va lite mörkade röd och lite fastare men det kan å andra sidan varit som jag inbillade mig. enligt förpackningen var det 30% mindre socker och salt så jag vet inte.. kanske man borde börja äta den i stället...men å andra sidan hur ofta äter man ketchup egentligen? det gör nog ingen större skilnad vilken man än väljer.


hancock'

ni precis som jag kanske har sett reklamen för hancock och förundrats över att det är Stockholm som återspeglas i Will Smiths solglasögon, men till min stora besvikelse har jag nu insett att det bara är i Sverige som det är så...i olika länder återspeglas olika städer.

 Stockholm

 Paris

 Berlin

 London

 Sidney

 orginalet

nu blev det väldigt många solglasögon men man vill ju faktiskt se alla ;P

grattis pappa'

idag fyller pappa år så man måste ju passa på att gratta ;P synd för honom bara att han inte är här än utan får tillbringa dagen först på jobbet, sen ensam hemma och till sist irrandes runt på ett natt-tåg... aja du kommer i alla fall fram i morgon och då får du bli grattad på riktigt!

GRATTIS PAPPA<3

har ätit för mycket'

jag kan nu konstatera att efter massa kakor och bullar plus pizza och godis så mår man inte så bra :S  i efterhand inser jag att jag kanske inte skulle ätit så mycket som jag gjort men sånt tänkte man ju inte på mitt i ätandet, får se till att komma ihåg det till nästa gång.... ;P

dagens utflyckt'

idag blev det en liten utflyckt som började med att vi åkte till en äppelodlig, inte så kul men vad har man för val när det inte är än själv som kör bilen :S äppelodlingen låg i Kivik så det tog lite mer än 1 och en halv timme att åka dit (plus att vi hade lite problem att hitta ibörjan)

 fina äppelträd va?

sen bar det vidare till den delen av utflyckte som jag uppskattade mest...café annorlunda hette det och det va ett jätte mysigt ställe där det va en sorts fika buffé, man betalade 57 kr och då fick man en läsk/kaffe plus att man fick äta hur många kakor och bullar man ville XD supper gott! jag ska nog inte gå in på detalj hur mycket jag åt för då verkar jag nog bara tjock XD

  det är bara början ;P
 en liten objuden besökare kom också till vårt bord :S

det sista vi gjorde innan vi vände hem igen va att vi åkte till en strand (stenshuvud) där vi badade fötterna och sola lite. sande där gav ifrån sig ett ganska konstigt ljud när man gick på den tyckte jag men jag fick höra att det berodde på att sanden slipade fötterna, så om du har torra fötter så kan du ju gå en sväng där på sanden ;P

 nästan som utomlands, eller hur XD

 ett hjärta i sanden är ju nästan ett måste ;P

sen va det bara att återvända till bilen och sitta där hela vägen tillbaka till malmö, och självklart va mamma och mormor bara tvungna att ta en omväg för att åka förbi deras gamla landställe....

nya flipp-flopp'

idag har det vart en fin dag här i skåne inget regn bara några få moln på himlen, men trotts det fina vädret va vi inte på stranden och sola som jag längtet efter så länge:S nej istället vart det först en liten promenad till köpcentret mobilia och sedan en biltur till några andra affärer som gällde, men inte heller idag vart det nån stora inköp bara lite småsaker för att klara resten av veckan ;P det blev 2 nagellack, en fotboll och ett par flipp-flopp köpta. flipp-floppen var nog det viktigaste av köpen för efter promenaden till mobilia hade mina fötter blivigt invaderade av blåsor från skorna och  självklart hade mamma glömt packa ner mina andra skor så jag kände ju en viss smärta när jag var tvungen att dra på mig skorna som orsakat smärtan igen ... men nu är som sakt problemet löst och jag kan njuta resten av veckan i ett par sprillans nya flip-flopp.

har tagit sprutan'

Rolf har nyss gått och lungnet har lagt sig, de andra har gjort iårdning sig och är nu på väg i säng medans jag sitter här och skriver. Rolf är min morfars bror men också läkare, därför fick han passa på att ge mig gardansil sprutan när han ändå var här, så det som skilde min vaccination mot många andras var nog att jag satt hemma i mormors soffa när han gjorde det XD det stack till lite i armen när han gjorde det och jag skulle nästan tro att det kändes lite mer än andra sprutor som man brukar ta i t.ex skolan men det gjorde absolut inte ont.  a nu är det i alla fall gjort så då är det väll bara 2 gånger till som gäller :S men Rolf kom ju inte bara för det där me sprutan nej det vart jordgubbar med grädde och socker också plus kaffe så klart . mums för jordgubbar, de är nog en av de allra bästa sakerna me sommaren, det går verkligenm inte att undgå...vad skulle t.ex midsommar vara utan jordgubbar?

 

"stan" och glass'

Efter en blandning av frukost och lunch som bestod av mackor, åkte jag med  "familjen" (mamma,mormor och lillebror) till stan eller vad man nu ska kalla det här i malmö. vi kollade runt i massor av affärer och gick längst gågatan men trotts de alla affärerna med rea skyltar i fönstrena lyckade jag hålla mig borta från att köpa något, och det va nog ganska bra för jag har redan köpt en hel del på sommar-rean och man måste ju faktiskt spara lite pengar till senare också;P
innan vi åkte hem gick vi till ett glass ställe där mormor bjöd på glass, mums! 3 kulor i strut vart det smultron,melon och så klart den viktigaste av alla citronsorben :) har du aldrig smakat citronsorbe så gör det, den är verkligen supper god!


Äntligen framme'

Efter att jag kommit hem från jossan igår var det bara att packa ner det sista i väskan och sen bar det av mot skåne. eftersom vi inte sov en blund hos jossan föll ögonen ihop lite då och då och man försvann havt in i "drömmarnas värld" ..men sen så kom ett gupp och man vaknade upp igen med ett ryck. jag är inte en sånn som tycker om att sova i bilen så därför fick man ju försöka hålla sig vaken så gott det gick och det som hjälpte mig med det va nog elvis skivan som vi hade på högsta volym, det vart en riktigt skön stämning med den i bilen ;P middags stoppet blev som så många andra gånger på McDonalds där man kände sig ganska sunkig när man kom in i sina mjukisbyxor och ruffsigt hår... men nu är jag äntligen framme och jag har fått en god natts sömn så nu är jag redo för nya äventyr ;)

     

när man åker på en moterväg kan man faktiskt se ganska ovanliga saker, hur ofta brukar du se en mini stuga som säljer Schweizer mandlar på motorvägen?

mat, snack, ljus och film'

Filmkvällen med jossan va supper kul, vi satt uppe hela kvällen och pratade en massa gojja om allt möjligt och det vart ju en hel del skratt också så jag tycker nästan lite synd om grannarana för vi satt på balkongen så de måste ha hört oss ganska bra.. Filmen då jo visst va den bra men det va en massa saker som man inte riktigt fick nån förklaring till så den va lixom lite svår att hänga med i plus att den va ganska obehaglig så det va nog bara bra att vi kollade alla dörrar och sånt innan ;P 


           

-det började med en "romantisk" middag på balkongen och slutade med ett livligt snack i mörktet.

Film kväll med Jossan'

Här kommer mitt första inlägg som bloggare... jag och jossan har efter mycket om och men tillslut kommit hem till jossan igen. du förstår jossan och jag är sånna som alltid har otur och inte är så smarta, därför tog det en evighet för oss att till slut komma hem med kvällens film  "I know who killed me" och en påse chips plus läsk. halvvägs hem fick jossan detsutom en panikatack då hon inte kunde hitta sina nycklar men efter att en annan i kvinna släppt in oss i porten visade det sig att hon glömt att låsa så nycklarna låg prydligt i soffan.


det vart en mini shopping på ica ;p


Välkommen till min nya blogg!

Nu är det äntligen fixat! Efter massa problem med skapandet och en massa annat som ledde till ett antal mail till "kund hjälp" har jag nu äntligen en blogg :) ENJOY!

RSS 2.0